Gården

Hanto Gård

Hanto gård ligger flott plassert med utsikt over Lunde i Nome kommune - kanalkommunen i midt-Telemark. Telemarkskanalen er kjent som en av verdens vakreste kanaler. Da kanalen stod ferdig i 1892 ble den i Europa betegnet som "et åttende underverk". Kanalen forbinder kysten av Telemark med innlandet ved hjelp av 8 sluseanlegg. Telemarkskanalen strekker seg over 105 km fra Skien til Dalen.

Hanto gård er på ca. 700 dekar. Av dette er ca 180 dekar fulldyrket jord og 500 dekar skog  samt noe innmarks-/utmarksbeite. I 2007 blei drifta på gården lagt om fra melkeproduksjon til ammeku i tillegg til hestene og noen få høns. Jorda nyttes i hovedsak til grassproduksjon.

Hanto gård er et flott utgangspunkt for friluftsliv ! Fleire "toppturer" i godt merket løypenett ligger på/ved eiendommen. Om vinteren finner du preparerte skiløyper rett utenfor stuevinduet samt akebakke på nær 1 km.  Det er flotte ridemuligheter i området og båt tilhørende på gården.

I tillegg til hovedhuset består gårdstunet av kårbolig med nyoppusset opholdsrom på bakkeplan. Disse er utformet for rullestolbrukere. Stor oppvarmet garasje/verksted kan benyttes til aktiviteter som snekring og "mekking". Driftsbygningen rommer bl.a fjøs, stall, garderobe, kontor og dusj/wc.